transmissie

Ontdek de kracht van idealen tijdens het zomerseminar

Zomerseminar over effectief idealisme: 8 juni 2011 van 13.00 tot 17.00 uur

 

U bent destijds vol goede moed en vol idealen aan uw werk in de zorg begonnen. Inmiddels merkt u dat de tijd ontbreekt om van de cliënt te horen wat hij eigenlijk zelf wil. Vindt u uw vak eigenlijk nog wel aantrekkelijk?

 

U bent manager van een hulpverleningsinstelling en u merkt dat veel bevlogen, jonge professionals in uw organisatie moeite hebben het werk vol te houden en zelfs tegen een burn-out aanzitten. Hoe houdt u uw jonge professionals gemotiveerd aan het werk?

 

Maak werk van je idealen

Idealen kunnen richting geven, motiveren en inspireren, maar door idealen kun je ook uit de bocht vliegen. Als je werk maakt van je idealen duik je in een bijzonder proces met een eigen dynamiek en logica. Wie dit proces begrijpt en doorziet, maakt meer kans zijn idealen waar te maken. Effectief idealisme laat u kennismaken met de kracht van idealen en geeft inzicht in de vragen die u op uw pad tegenkomt.

 

In dit zomerseminar van Transmissie leert u aan de hand van het patroon van Effectief idealisme de idealen in uw organisatie doelgericht in te zetten, zodat deze idealen in het dagelijks werk een gezonde passie geven aan zorgprofessionals.

 

Inhoud van het seminar

  • Idealen in de zorg.
  • Gezonde passie in het werk.
  • Het patroon van Effectief idealisme in het werk.

 

Aan de hand van inspirerende verhalen van succesvolle idealisten wordt de logica van Effectief idealisme toegelicht. Ook uw eigen verhaal krijgt daarin een plaats.

 

Na afloop van dit seminar weet u (weer) waarom u destijds de keuze heeft gemaakt voor uw vak. U weet hoe u uw idealen op een effectieve manier kunt inzetten in het werk en hoe u uw medewerkers kunt inspireren hun idealen te (her)vinden. Dat levert nieuwe motivatie en passie op.

 

Inleiders

Marjan van Dasselaar en Eelco van den Dool schreven het boek 'Effectief idealisme, op pad met pioniers'. Ze adviseren organisaties en professionals die, voor het eerst of opnieuw, werk willen maken van hun idealen. Marjan, van huis uit jurist, werkte in de vakbeweging, de rechtshulpverlening en het hoger onderwijs en is nu actief op bestuurlijk terrein. Eelco, van huis uit bedrijfskundige, doet een promotieonderzoek naar de ervaringen en drijfveren van vernieuwers in organisaties. Hij is docent in het hoger onderwijs. In het verleden is hij werkzaam geweest bij diverse zorgorganisaties.

 

Kosten

De kosten voor dit seminar bedragen € 99,-. Als uw organisatie lid is van de FEO krijgt u € 30,- korting! U betaalt dan € 69,-.

 

De locatie wordt nog bekendgemaakt.

 Meer nieuws?

Ga naar het Transmissie nieuwsoverzicht


Advies en ondersteuning

Transmissie Support ondersteunt bestuur en management in de zorg en welzijn bij vraagstukken die de continuïteit van (zorg)organisaties raken.


Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de Transmissie nieuwsbrief.