Crowdfunding in de zorg: extra inkomsten voor projecten
Je hebt plannen en veel ambitie. Maar subsidies schieten tekort om jouw zorginstelling of organisatie buitengewoon te maken. Eigenlijk heb je daarvoor net dat beetje extra nodig. Het werven van donaties binnen je eigen netwerk is dan een goed idee. En als betrokkenen rondom jouw organisatie zich gaan inzetten om geld in te zamelen, wordt het helemaal effectief. Dat kun je bereiken via crowdfunding. Met crowdfunding vraag je je achterban om een concreet project te steunen met een kleine bijdrage. Dit kun je zelf doen. Maar het levert meer op als cliënten, ouders of betrokkenen mensen in hun netwerk vragen om een donatie voor jouw organisatie.
Tegenwoordig zijn er diverse online crowdfunding platforms beschikbaar waarop je je actie kunt publiceren. Op een actiepagina, speciaal ingericht voor jouw organisatie, kun je kleinere of grote acties aanmaken. Dit kunnen actie zijn van jezelf, maar liever nog acties die anderen voor jouw organisatie willen uitvoeren. Op deze pagina vertel je wie je bent, waarvoor je geld nodig hebt. Doneren gaat eenvoudig met een klik op de doneerknop.
Samenwerking met crowdfunding platform Kentaa Care
Transmissie werkt samen met Kentaa op het gebied van crowdfunding. Kentaa heeft, speciaal voor zorgorganisaties, het platform Kentaa Care ontwikkeld. Op dit platform kunnen zorginstellingen een eigen organisatiepagina aanmaken, en die eenvoudig helemaal aanpassen aan de eigen huisstijl. Daarna kun je direct aan de slag. Ook anderen uit je netwerk, kunnen op deze pagina een actie aanmaken en die weer delen in hun sociale netwerk. Zo bereik je steeds meer mensen.
Het platform van Kentaa Care bevindt zich ineen professionele en betrouwbare online omgeving. De veiligheid van gelden en gegevens zijn dus gewaarborgd.
Advies en ondersteuning van Transmissie
Op het platform van Kentaa Care kun je direct aan de slag. Maar om je crowdfunding succesvol te laten zijn, is een goede voorbereiding nodig. Hoe pak je dat aan?
1# Maak een plan
Waarvoor heb je financiering nodig? Welk bedrag wil je ophalen? Wat is de urgentie? Wat is de planning? Wie gaan jou steunen? Hoe ga je hen bereiken?
2# Bepaal de tegenprestatie voor de donateurs
Donateurs investeren in jouw organisatie. Wat kun jij hen bieden als tegenprestatie? Unieke en aantrekkelijke tegenprestaties voor een gift maken de kans op een bijdrage groter. Uiteraard moet dit in verhouding zijn met de bedragen die je vraagt en het doel waarvoor je een crowdfundingsactie opzet. Denk aan eenvoudige tegenprestaties die passen bij jouw organisatie. Een rondleiding bijvoorbeeld, ofeen product dat gemaakt wordt door mensen van jouw organisatie Je kunt ook denken aan meet & greet of het aanbod omgratis gebruik te maken van jee locatie. Hoe meer mensen geven of hoe hoger het bedrag, hoe groter de tegenprestatie.
3# Zorg voor een kort en krachtig verhaal
Je hebt een ijzersterk en inspirerend verhaal nodig waarin je kort, eenvoudig en helder vertelt wat er nodig is én waarom. Mensen moet warm worden van jouw verhaal.
4# Maak je organisatiepagina aan op Kentaa Care
Op www.kentaacare.nl kun je je aanmelden voor het platform, daarna richt je jouw projectpagina in met eigen foto’s en de aanvullende informatie.
5# Start je campagne, mobiliseer je netwerk
Je doelgroep is bepaald in stap 1. Nu ga je daadwerkelijk aan de slag met het vragen van een bijdrage aan jouw netwerk. In de eerste fase is het belangrijk om snel een flink bedrag op te halen, in de tweede fase zakt het resultaat meestal in, waarna je in de derde fase de eindsprint inzet. Daarin wordt vaak meer gegeven.
6# Blijf in contact met je donateurs
Zet de mensen die in jouw project hebben geïnvesteerd in het zonnetje. Dankzij hen kun je aan de slag. Laat het hun weten als het bedrag is binnengehaald. Hou ze op de hoogte van de voortgang van het project en vertel hen wanneer ze de tegenprestaties kunnen verwachten. Het is belangrijk hen betrokken te houden bij je organisatie, ook na het project.
Transmissie helpt bij crowdfunding in de zorg
Als je geen ervaring hebt met crowdfunding, ondersteunt Transmissie bij het opzetten van een goed doordachte en effectieve actie. Want een goede voorbereiding is het halve werk. Samen met jou stellen we een crowdfundingsplan op waar in we bovenstaande stappen uitwerken. We helpen je met het bepalen van doelstellingen en het formuleren van tegenprestaties. Ook werken we voor jou een pitch uit, waarmee je de crowdfundingsactie goed en helder kunt uitleggen. Samen richten we je organisatiepagina in.
Tarieven
Er zijn geen startkosten voor het gebruik van het platform Kentaa Care. Per donatie houdt Kentaa Care een percentage van 10% in als bijdrage in de kosten voor het gebruik van het platform.
Voor advies en ondersteuning van Transmissie vragen we een bijdrage van € 3.500. Wat krijg je daarvoor?
- Een goed doordacht crowdfundingsplan voor een effectieve campagne.
In een gezamenlijke werksessie van een twee uur werken we een compleet crowdfundingsplan uit. - Uitwerking van tegenprestaties voor je donateurs.
We geven richtlijnen mee en in een aanvullende telefonische sessie werken we de tegenprestaties uit. - Een kort en krachtig verhaal, waarom mensen moeten bijdrage aan jouw project.
Met behulp van de ontvangen input werken wij voor jullie een, krachtig en motiverend verhaal uit. - Hulp bij het inrichten en beheren van je organisatiepagina op Kentaa Care.
We denken mee met het inrichten van de pagina en zo nodig nemen wij dit onderdeel jou helemaal uit handen. Daarnaast monitoren we het effect van de campagnes en helpen en staan we voor je klaar met advies en hulp.
Ook kunnen we hulp op maat bieden als je graag ondersteuning wilt bij het mobiliseren van jouw netwerk. Heb je behoefte aan een aansprekend filmpje om jouw actie kracht bij te zetten? Een bedankbrief? Een plan om langdurig in contact te blijven met jouw donateurs? Neem contact met ons op, we maken graag een voorstel op maat.