Ga naar de inhoud

Klantverhalen

Achterstandswijk weer leefbaar dankzij Thuis in West

Achterstandswijk weer leefbaar dankzij Thuis in West

Jongeren en kinderen uit de achterstandswijk Rotterdam-West hebben een grote behoefte aan een warm thuis, een plek waar ze veilig zijn en zich kunnen ontwikkelen. Stichting Thuis in West wil hen dat bieden. Na een succesvolle pilot met buurtgerichte activiteiten was Stichting Thuis in West klaar voor het echte werk. Hoe kunnen we door middel van fondsenwerving onze activiteiten een stevige basis geven? Met deze vraag klopte Stichting Thuis in West bij Transmissie aan.

Strategie en praktische uitwerking

We gingen niet over één nacht ijs en verdiepten ons goed in de context van de stichting, het netwerk in de wijk Rotterdam-Middelland en het aanbod van andere partijen. Er kwam een plan op tafel waarin we voor bestuur en medewerkers op een rij hadden gezet waar de kansen lagen. In het plan is ook veel aandacht voor het werven van donateurs uit de kerkelijke achterban en aandachtspunten in de communicatie. Genoeg stof om over na te denken, maar vooral om mee aan de slag te gaan.

Mooi resultaat door strategisch fondsenwervingsplan

Stap twee was de praktische uitwerking: het werven van vermogensfondsen voor het project ‘Bloeien als een roos’. Het project kon op warme belangstelling van fondsen rekenen, want het was goed uitgewerkt maar vooral relevant voor diverse doelgroepen in de achterstandswijk Middelland. Al de begrote inkomsten uit fondsen kwamen binnen. Het werken vanuit een strategisch fondsenwervingsplan had duidelijk resultaat. En ook voor een nieuw project voor het daaropvolgende jaar werden er al warme contacten gelegd met vermogensfondsen.

Van meideninloop tot vaderontbijten

Het eindresultaat? Door middel van onder meer sportavonden, een speelcafé, huiswerkmiddagen, meideninloop, vaderontbijten, taalles en zomerkampen maakt Thuis in West deze Rotterdamse achterstandswijk weer leefbaar. Daar werken we als Transmissie graag aan mee.

Op de hoogte blijven?

1x per maand versturen wij een nieuwsbrief. Met zorg.

Geen zorgen. Wij versturen geen spam. Je ontvangt max. 1 mail per maand

Tijd voor de volgende versnelling?

Neem contact op