Ga naar de inhoud

Klantverhalen

Interim communicatie Profila Zorggroep

Op de communicatieafdeling van de Profila Zorggroep kwamen ze handen tekort na het vertrek van een communicatieadviseur.

Of Transmissie een interim communicatieadviseur beschikbaar had, die ook een team zou kunnen vormen en daaraan leidinggevenEen stevige opdracht, op het lijf geschreven van onze communicatieadviseur Annemieke van der Horst 

Communicatieadvies

We tekenden voor 24 uur per week: een dag per week op kantoor in Houten, de andere uren vanuit ons kantoor in Gorinchem. Annemieke werd op onderdelen bijgestaan door de andere communicatiespecialisten van Transmissie. Onder de Profila Zorggroep vallen vier verschillende zorgorganisaties, met ieder een eigen communicatieafdeling. Er lagen veel lopende klussen te wachten en ze hadden behoefte aan communicatieadvies bij projecten rond reorganisatie en herpositionering. Bovendien wilden ze komen tot een geïntegreerd communicatieteam. Annemieke startte direct met gesprekken om te zorgen voor meer synergie. Het nieuwe Profila-magazine werd in de grondverf gezet en een personeelswervingscampagne was in de maak.  

Crisis

Toen diende de coronacrisis zich aan. De deuren in Houten gingen op slot. Tijd om te schakelen. Annemieke werd lid van het crisisteam. Binnen dat team hield zij zich bezig met de vertaalslag van ingewikkelde regelgeving naar warme en heldere communicatie voor cliënten, verwanten en collega’s. Hard nodig in zo’n onzekere tijd. Het kantoor in Houten bleef leeg, alle gesprekken vonden digitaal plaats. “Dat voelde tegennatuurlijk, want bouwen aan een team doe je juist door samen te werken en te sparren”, blikt Annemieke terug. 

‘Annemieke van der Horst, Transmissie
Het gaf
 mij veel voldoening om juist in deze bijzondere tijd bij te kunnen dragen aan zo’n mooie organisatie en daarmee iets te betekenen voor de kwetsbare mensen waar de Profila Zorggroep zich hard voor maakt.

Stevig communicatieteam

Toch nam ze na zes maanden met een gerust hart afscheid van de Profila Zorggroep. Er stond een communicatieteam, de personeelswerving had een flinke boost gekregen, het nieuwe magazine was verspreid over alle locaties en de website op alle fronten bijgewerkt. En bovendien kon ze de laatste weken ook nog een zeer deskundige en sympathieke nieuwe communicatiecollega inwerken, die inmiddels enthousiast leidinggeeft aan het communicatieteam van de Profila Zorggroep.  

Flexibel en betrokken

Deze klus verliep iets anders dan verwachtMaar ook weer niet. Want door op een flexibele, creatieve en betrokken manier samen te werken, hebben Annemieke en het team van de Profila Zorggroep alle afgesproken communicatiedoelen gehaald. Met veel plezier kijkt Annemieke terug op deze interim klus: “Het gaf mij veel voldoening om juist in deze bijzondere tijd bij te kunnen dragen aan zo’n mooie organisatie en daarmee iets te betekenen voor de kwetsbare mensen waar de Profila Zorggroep zich hard voor maakt.”  

Contact

Natuurlijk zal Annemieke deze klus niet snel vergeten. En ze schakelt graag over naar een volgende interim opdracht. Want bij Transmissie staan we altijd klaar om bij te springen als dat nodig is. Bel ons gerust om te overleggen, als je tijdelijk een paar handen extra nodig hebt. 

Op de hoogte blijven?

1x per maand versturen wij een nieuwsbrief. Met zorg.

Geen zorgen. Wij versturen geen spam. Je ontvangt max. 1 mail per maand

Tijd voor de volgende versnelling?

Neem contact op