Ga naar de inhoud

Blogs

Non-profits opgelet! Bespaar flink op software en hardware

Non-profitorganisaties kunnen via het TechSoup Nederland Programma veel geld besparen op de aanschaf van software en hardware. Het gaat om flinke kortingen op handige programma’s, waarmee je slimmer, veiliger en effectiever kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Office 365, Google Workspace, Adobe Photoshop, MailChimp of een professioneel CRM-systeem. Ook komen non-profits in aanmerking voor een gratis online advertentiebudget van 9.000 euro per maand.

Bij Transmissie merken we dat veel non-profitorganisaties hier niet of nauwelijks gebruik van maken. En dat is jammer, want los van het feit dat flinke besparingen mogelijk zijn, biedt gratis of goedkope software nieuwe mogelijkheden om te professionaliseren. In de afgelopen periode heeft ons online team diverse organisaties geholpen met een doeltreffend advies op dit terrein.

Wie of wat is TechSoup?

Van non-profitorganisaties wordt verwacht dat ze hun middelen maximaal besteden aan hun core business en zo weinig mogelijk aan overhead. Tegelijkertijd hebben non-profitorganisaties er baat bij gebruik te maken van de nieuwste technologie. Techsoup helpt non-profitorganisaties wereldwijd om zich professioneel uit te rusten met up-to-date technologie, door gratis of tegen zeer lage kosten toegang te geven tot producten en diensten van bijvoorbeeld Microsoft, Adobe, Cisco en Symantec. Deze bedrijven leveren hun producten gratis of tegen een laag tarief aan non-profitorganisaties als onderdeel van hun beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. TechSoup speelt hierin een bemiddelende rol.

Wie komt in aanmerking?

Nederlandse non-profitorganisaties komen in aanmerking voor het TechSoup Nederland Programma als ze:

Het programma is eveneens toegankelijk voor openbare bibliotheken, ook als ze geen stichting of vereniging zijn.

Op welke producten krijg je korting?

Er gelden specifieke gunningscriteria per leverancier, afhankelijk van de grootte en het activiteitendomein van de organisatie.

Aanmelden voor Techsoup?

Je moet je organisatie eerst registreren bij TechSoup. Vervolgens gaat TechSoup op basis van de verstrekte informatie na of je voldoet aan de criteria om in aanmerking te komen voor de speciale tarieven.

Hoe kies je de juiste software en hardware?

Het is raadzaam om in overleg met een deskundige te bepalen welke programma’s en tools relevant zijn voor jouw organisatie om een professionaliseringsslag te kunnen maken. Ook kan hij je vertellen welke software goed aansluit bij de huidige digitale omgeving.

Vervolgens is samenwerking met die professional van belang voor de daadwerkelijke implementatie van de nieuwe software en de koppeling met de systemen die je al gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je de nieuwe tools zo snel en efficiënt mogelijk kan inzetten. Ook het doelgericht gebruiken van het gratis online advertentiebudget vraagt specifieke kennis. Je haalt meer rendement uit het gratis budget met professionele ondersteuning.

Het online team van Transmissie begeleidt en ondersteunt je in dit hele proces vanuit een onafhankelijke positie, zowel bij het proces van aanmelding als bij de vervolgstap van keuzes maken en implementeren. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact met ons op, dan praten we graag een keer verder.

Auteur
Ronald Borggreve
Adviseur digitale communicatie

Als adviseur digitale media fungeert Ronald als verbindende schakel tussen ICT, marketing en organisatie. Binnen Transmissie én voor opdrachtgevers. Thema’s en onderwerpen waar Ronald in excelleert: online marketing, customer journey, webdevelopment, SEO & SEA en social intranet.

Op de hoogte blijven?

1x per maand versturen wij een nieuwsbrief. Met zorg.

Geen zorgen. Wij versturen geen spam. Je ontvangt max. 1 mail per maand

Tijd voor de volgende versnelling?

Neem contact op