Ga naar de inhoud

Klantverhalen

Stichting Ontmoeting zet in op verbetering kwaliteit database

De datakwaliteit is een belangrijk issue voor elke non-profitorganisatie die afhankelijk is van de vrijgevigheid van donateurs. Stichting Ontmoeting in Houten, een landelijk werkende hulporganisatie voor dak- en thuislozen, weet dat als geen ander. Op de afdeling communicatie en fondsenwerving ontstond een probleem door capaciteitsgebrek en personeelswisselingen. Er was dringend behoefte aan extra kennis en capaciteit op het gebied van datakwaliteit en databasebeheer.

Leren segmenteren

Na een grondige verkenning ging onze databasemarketeer aan de slag. Het segmenteren van (potentiële) donateurs en het maken van de juiste selecties voor direct mails en belcampagnes waren belangrijke onderdelen van de opdracht. Naast de lopende werkzaamheden leerde onze dataspecialist de nieuwe medewerker de fijne kneepjes van het vak.

Eenduidige processen en goed gegevensbeheer

De controle van de datakwaliteit legde een aantal problemen bloot, op technisch vlak (de software) én op het gebied van gegevensbeheer. Samen met de opdrachtgever en de softwareleverancier zochten en vonden we goede oplossingen.

Op de hoogte blijven?

1x per maand versturen wij een nieuwsbrief. Met zorg.

Geen zorgen. Wij versturen geen spam. Je ontvangt max. 1 mail per maand

Tijd voor de volgende versnelling?

Neem contact op