Ga naar de inhoud

Team

Dick van Hoek

Dick van Hoek weet wat het is om met zijn voeten in de klei te staan. Hij begon zijn loopbaan met de handen aan het bed. Men ontdekte al snel dat hij leidinggevende talenten had en zo kwam hij terecht aan het roer van verschillende zorgorganisaties. Een man van de praktijk met een helikopterview, die het woord samenwerken hoog in zijn vaandel heeft. Dat past bij Transmissie. Daarom maakt Dick ook deel uit van de ‘flexibele schil’ van Transmissie.

Samenwerken
Als bestuurskundige met een verpleegkundige achtergrond wil hij organisatie en inhoud met elkaar verbinden. Zijn passie: mensen laten samenwerken zonder de bedoeling uit het oog te verliezen. Dat valt soms niet mee. Het systeem wint het vaak van de bedoeling en daarmee van het belang van de cliënt. Dat wil Dick veranderen.

Vraagstukken
Dick heeft ruim dertig jaar ervaring in diverse zorgsectoren. Naast de dagelijkse aansturing, kreeg hij vele organisatieontwikkelings-vraagstukken op zijn bord, zoals het invoeren van zelfregelende teams, fusies, herstructureringen of de ontwikkeling van nieuwe zorginitiatieven. Dick vindt het belangrijk om visie, beweging en bevlogenheid in organisaties te brengen. Dat doet hij liever niet alleen. Met de bedoeling in zicht zoekt Dick samenwerking met alle medewerkers, hij wil hen meenemen in het proces. Luisteren, duidelijkheid, resultaatgerichtheid en eigenaarschap zijn de belangrijkste voorwaarden om zo’n proces in goede banen te leiden, vindt Dick.

Duurzaamheid
Het oliespuitje komt er bij Dick thuis niet in. Samen met vrienden bouwde hij een gasloze nul-op-de-meterwoning, voorzien van zonnepanelen, warmtepomp en tripleglas. Duurzaamheid vindt Dick belangrijk, hij kan ook erg genieten van onbespoten groenten uit eigen tuin. Maar in zijn werk is het oliespuitje onmisbaar. Wie Dick in huis haalt, weet dat processen en projecten gesmeerd verlopen!

Op de hoogte blijven?

1x per maand versturen wij een nieuwsbrief. Met zorg.

Geen zorgen. Wij versturen geen spam. Je ontvangt max. 1 mail per maand

Tijd voor de volgende versnelling?

Neem contact op