Ga naar de inhoud

Team

Johan den Besten

Na een korte loopbaan in de techniek ontdekte Johan den Besten dat werken met mensen beter bij hem paste dan werken aan machines. Hij gooide het roer om en startte een bureau voor training, coaching en advies. Hij helpt mensen graag om te ontdekken wat nu echt bij hen past.

Daarbij is het eigen verhaal leidend. Want het kennen van dat verhaal en het bewust zijn van de eigen waarden en overtuigingen is bepalend voor de manier waarop mensen omgaan met de ander en de organisatie. Zoals hij het zelf verwoordt:

‘Elk mens is een verhaal en ieders verhaal maakt deel uit van een groter verhaal. Het verhaal staat vast tot de dag van vandaag, maar heeft ook een open einde, het kan alle kanten op. Laat ik me leiden door wat er al is of wil ik mijn verhaal nieuwe richting geven? Durf ik nieuwe perspectieven op te nemen en open te staan voor hoe die me verbinden met anderen?’ 

Wat Johan kenmerkt is dat hij altijd op zoek is naar de verbinding en dat hij de sterke kanten die er al zijn verder wil ontwikkelen. Want dat is, zo heeft hij ervaren, het beste voor een goede balans tussen mens en organisatie.  

Ervaring
Johan kent de zorg van binnenuit. Hij was actief als hulpverlener, vooral voor cliënten met meervoudige problematiek op het snijvlak van de maatschappelijke opvang, de GGZ en het beschermd wonen. Daarnaast werkte hij als procesbegeleider en interimmanager.  

Sinds 2004 houdt hij zich ook bezig met organisatieontwikkeling en professionalisering. Hij verzorgt trainingen en coachingtrajecten (ook individueel) en geeft intervisie voor diverse disciplines. Johan wordt enthousiast van het maken van analyses en houdt ervan om te bepalen welke interventies kunnen helpen om de organisatie te laten functioneren. Het is dan ook niet verbazend dat hij het liefst teams begeleidt die zich in zich in zelfsturings- en veranderingsstrajecten bevinden. Ook heeft hij ruimschoots ervaring met het oplossen van (langlopende) conflicten.  

Persoonlijk
Johan schuwt uitdagingen niet, dat blijkt ook wel uit zijn grootste liefhebberij: het maken van meerdaagse voettochten door de bergen. Johan houdt van lezen, luistert en maakt muziek en bezoekt graag concerten. Johan is getrouwd en heeft een ‘bonus’dochter.  

Op de hoogte blijven?

1x per maand versturen wij een nieuwsbrief. Met zorg.

Geen zorgen. Wij versturen geen spam. Je ontvangt max. 1 mail per maand

Tijd voor de volgende versnelling?

Neem contact op