Ga naar de inhoud

Team- en leiderschapsontwikkeling

Aanpak ziekteverzuim en personeelsbehoud

Werken in de zorg is intensief, zowel lichamelijk als mentaal. Veel organisaties kampen met een hoog ziekteverzuim en veel verloop.

Om ziekteverzuim en uitval tegen te gaan, wordt veel gedaan om de individuele veerkracht van medewerkers te vergroten. Maar hoe belangrijk ook, daarmee is de organisatie als geheel nog niet veranderd. Transmissie heeft een unieke aanpak ontwikkeld die zich richt op het versterken van de veerkracht van de hele organisatie. Want het is belangrijk dat iedere medewerker zich gehoord en gezien voelt en dat stress bespreekbaar is.

Het traject starten we met een analyse van de waarden, cultuur en interactiepatronen van de organisatie. Die bekijken we vanuit de copingstrategieën die gehanteerd worden. En dan niet alleen de manier waarop de individuele medewerker omgaat met stress, maar we nemen ook de coping strategie van de organisatie als geheel onder de loep.

Gerichte interventies

Hierna komen we met gerichte interventies in de vorm van coaching en training van het MT, middenkader of zorgprofessionals. Met de juiste taal en toon weten we aan te sluiten op alle lagen van de organisatie. Ook geven we concrete adviezen over de manier waarop de aanpak geborgd kan worden in de structuur en de werkprocessen van de organisatie. Want het is belangrijk om blijvend te werken aan de veerkracht van de organisatie.  

Het doel van deze aanpak: de bevlogenheid en het leiderschap van zorgprofessionals en leidinggevenden versterken en bouwen aan een organisatiecultuur waarin ruimte is om leiderschap en bezieling te tonen.  

Wil je ook ondersteuning van medewerkers op de korte termijn en bouwen aan een duurzame ondersteuningscultuur en -structuur in uw organisatie? 

Wil je ook beweging creëren in jouw organisatie?

De adviseurs van Transmissie staan voor je klaar. Neem contact op. Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek in Gorinchem. Liever het eerste gesprek online? Ook dat kan natuurlijk. We horen graag van je!

Tijd voor de volgende versnelling?

Neem contact op